Eetbare tuin

VELT Koude Beek staat als afdeling van VELT voor ecologisch leven, tuinieren en koken. De tuin wordt ecologisch aangeplant en er worden geen kunstmeststoffen of pesticiden gebruikt bij het beheer. Met de soortenkeuze willen we biodiversiteit versterken. 

De Hoevetuin is een eetbare tuin. We planten er tientallen fruitbomen, vruchtdragende struiken, eetbare bloemen en kruiden. Als de vruchten rijp zijn, mag iedereen ze plukken en proeven. Maar opgelet: Niet alle planten en alle onderdelen van planten zijn eetbaar. Enkele sierlijke planten, zoals de taxus, zijn zelfs giftig. Plukken en proeven doen we dus beter samen of in overleg.

Bij de aanleg houden we rekening met de rijke geschiedenis van deze plaats. Oude fruitrassen en historische erfgewassen sieren de tuin. 

De Hoevetuin is een publieke tuin voor iedereen. Jong en oud zijn welkom om van de tuin te genieten, om er troost of rust te vinden. De tuin wordt ook rolstoeltoegankelijk.

Afbeelding met fruit, bes, buitenshuis, boom

Automatisch gegenereerde beschrijving

Ondanks het veel te natte voorjaar doen bijna alle bomen en struiken die we geplant hebben het goed, onze maatregelen om konijnenvraat te voorkomen hebben effect, en de eerste vruchten (aalbessen) en bloemen worden zichtbaar.