Workshop ‘Zelf oesterzwammen kweken’ – 27 april 2024 [VOLZET]

Oesterzwammen zijn een delicatesse. Zeker als je ze zelf kan kweken, oogsten en supervers bereiden. Het leuke is dat het telen van zwammen vrij gemakkelijk kan. We overlopen  wat je nodig hebt om tot een goed resultaat te komen. Een beetje theorie over substraat, mycelium en teeltomstandigheden komen eerst aan bod zonder er een biologieles van te maken. Dan gaan we aan de slag en maken een oesterzwamteelt op stro. Marc toont hoe je eenvoudig een cultuur opstart om na enkele weken de eerste vlucht oesterzwammen te zien verschijnen. De procedure is gebaseerd op zijn eigen ervaringen.  Je gaat naar huis met je zak substraat (Ca.25 kg), zoek een geschikt plaatsje, wacht enkele weken, oogst en smul…

Zelf oesterzwammen kweken….

Het is een redelijk vuil werkje (nat, een beetje reuk), werkkledij dus.

De zak met substraat lekt nog een beetje water, voor transport kan je best iets voorzien dat dat water opvangt (curverbox, kuip, plastic zak,…).

Deze workshop gaat door op zaterdag 27 april om 14.00 uur in de tuin Mussenhof, Hulgenrodestraat 26 te 2150 Borsbeek.

Lesgever: Marc Temmermans

Inschrijven via de Velt Koude Beek website

Kostprijs: leden Velt 11 euro – niet leden 16 euro

Vooraf te storten op rekeningnummer van Velt Koude Beek: BE56 9796 1449 3688 met vermelding van “uw naam en oesterzwammen kweken”! Inschrijving is  pas geldig na betaling.
Maximaal 20 deelnemers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *