Fermenteren is terug van weggeweest. Het is één van de meest ecologische manieren om groenten te bewaren, en het zorgt voor een unieke smaak. Tijdens deze workshop krijg je de kneepjes van het fermenteren volledig onder de knie. Je ontdekt hoe fermenteren in elk seizoen weer anders is. Door groenten en smaakmakers te combineren, creëer je je eigen unieke fermenten. En alsof dat nog niet volstaat, krijg je tal van tips om je fermenten te verwerken tot heerlijke gerechten. Natuurlijk proeven we ook van al dat lekkers.
De workshop wordt georganiseerd door de zorgboerderij KINA in samenwerking met Velt Koude Beek.
De deelnemers zorgen zelf voor:
- Een keukenhanddoek
- Een glazen bokaal van 0,5 liter
- Snijmesje, snijplank en keukenschort
- Rasp, mandoline en dunschiller
- Herbruikbaar diepvrieszakje of een klein glaasje (stijl shooterglaasje)
- Eventueel een eigen ferment waar je vragen over hebt.
WANNEER? : dinsdag 20/05 van 19 tot 21 uur.
WAAR? : Zorgboerderij Kina, Hellestraat 65 te 2530 Boechout.
De inkom van de nieuwe loods is naast de zorgboerderij rechts.
INSCHRIJVEN: https://veltkoudebeek.be (plaatsen zijn beperkt)
KOSTPRIJS? : 20 euro per persoon (voor KINA zorggasten en KINA vrijwilligers gratis)
Graag op voorhand de bijdrage vereffenen op het rekeningnummer:
BE56 9796 1449 3688 van Velt Koude Beek met vermelding van uw “naam en workshop fermenteren” Inschrijving pas geldig na betaling.
(KINA zorggasten en KINA vrijwilligers – bij inschrijving je naam + KINA vermelden)
MEER INFO: via jerry.kloeck@hotmail.com