Bezoek voedselbos en Kruiden Claus – 20 mei 2023

Op zaterdag  20 mei 2023 gaan we op inspiratie bezoek bij twee bedrijven: Kruiden Claus in Kruishoutem en het voedselbos in Nokere.

Kruiden Claus is gespecialiseerd in het kweken van culinaire keukenkruiden en kruiden die de gezondheid ondersteunen … in totaal een 200-tal kruiden. Daarnaast is er ook een groot assortiment “vergeten groenten” EN ze hebben ook eerder zeldzame aardbeirassen: ananasaardbei, framboosaardbei……

We krijgen ook tips voor het onderhoud van kruiden in de tuin en sowieso neemt iedereen een kruidenplantje mee naar huis.

In de namiddag gaan we naar het Voedselbos in Nokere, dat met haar 22 lentes één van de oudste voedselbossen in de lage landen is.

Het is één van de weinige plekken waar je kan zien en proeven wat zoveel jaren bodemzorg met een plaats doet. Verwacht een weelderige plantengroei, de mooiste insecten en de lekkerste ongekende smaken.
We zitten op het raakvlak tussen biodiversiteit en voedselproductie. Er is een waar permacultuurparadijs ontstaan.

Je ziet kiwi’s en kiwibessen, nashi’s en dwergkersen, meidoornbessen in alle kleuren, sneeuwklokjesbomen, nectarines, vijgen, hartnoten, kaki’s en pawpaws. Je wordt uitgenodigd om ze te proeven. Akebias’s, apios, yacon, mashua, zwartmoeskervel en eeuwige moeskool nemen je mee naar de zwammentuin.

In deze rondleiding leer je hoe een voedselbos werkt, waarom het echt wel de landbouw van een gezonde toekomst is en hoe je zoiets ook thuis kan opbouwen.

PRAKTISCH:

  • We carpoolen vanuit Mortsel, Borsbeek en Boechout
  • We vertrekken om 9 uur stipt – om 10 uur worden we verwacht bij kruiden Claus
  • Daarna eten we in het voedselbos onze eigen meegebrachte boterhammetjes op
  • De toer duurt dan ongeveer tot 16 uur.

DEELNAMEPRIJS:

  • Leden Velt betalen: 20 euro
  • Niet leden betalen: 30 euro

KOSTEN VERVOER: het is heen en weer een kleine 200 km – elke passagier betaalt dan aan de chauffeur 15 euro

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *