Workshop WATERKEFIR & KOMBUCHA – dinsdag 28 februari 2023 – 19.30u

In deze workshop gidst Jelmer je doorheen de bruisende wereld van gisten en melkzuurbacteriën en de heerlijk fris-zure brouwsels die je ermee kan maken. Samen met zijn partner Hanne werkt hij als kok op biologisch tuinbouwbedrijf Akelei. Wekelijks toveren ze de verse oogst om tot een brede waaier aan verse en ingemaakte bereidingen en gefermenteerde dranken. In deze workshop deelt hij graag zijn ervaring en enthousiasme met jullie.

Op het menu van de avond staan huisgemaakte dranken als waterkefir, kombucha en fruitige melkwei-limonades. We proeven er lustig op los, duiken diep in de processen en receptuur achter ieder drankje en gaan uiteraard ook zelf aan de slag. Zo ga je achteraf naar huis met een hoofd vol borrelende ideetjes, je eigen opgestarte fermenten en starterculturen en een bundel met receptuur waarmee je thuis nog veel pret beleven zal.

De workshop gaat door op dinsdag 28 februari 2023 in De Stappe, De Stappe 35 te 2640 Mortsel.
We starten om 19.30 uur – de workshop duurt 3 uur.

Je  betaalt de bijdrage voor de workshop vooraf op rekeningnummer  BE56 9796 1449 3688 van Velt Koude Beek met vermelding van je naam en ‘workshop gefermenteerde dranken’  

Velt leden betalen 15 euro en niet Velt leden betalen 18 euro.  Daarin zijn de  proevertjes begrepen, starterculturen: waterkefirkorrels, kombucha-zwammen en melkwei voor limonades; om thuis zelf mee aan de slag te gaan en een uitgebreide hand-out met uitleg en receptuur.

Na inschrijving, enkele weken voor de start van de workshop, krijg je nog een mailtje met bevestiging en met alle praktische info – o.a. ook zaken die je zelf dient mee te nemen zoals glazen recipiënten.

De workshop is volzet, inschrijven is helaas niet meer mogelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *